14 Mayıs 2011 Cumartesi

EKMEK KADAYIFI - BREAD DESSERT


Osmanlı mutfağı denilince tatlısız elbette ki olmaz. Osmanlı mutfağının vazgeçilmezi ve bol kalorili olan ekmek kadayıfı ile devam ediyoruz. Ekmek kadayıfınının ekmeğini bulmak bizi biraz uğraştırdı. Meğerse Mersin'de çok sık bulunan bir şey değilmiş. Sağ olsun komşumuz Fatma teyze Ankara'dan getirip dondurucuda sakladığı hazır ekmeğinden (Ekmek kadayıfı tatlısı için özel üretiliyor) bize verdi. Eğer hazır bulamazsanız ekmeğini kendinizde yapabilirsiniz, fakat biz hazırı ile yapmayı tercih ettik. Etimek ile de yapılabilir, biz denemedik ama görüntü olarak daha güzel olacağından eminim (ve daha kolay olacağından). Biz bu tatlıyı hali hazırda Maraştan gelmiş taze dondurmamız olduğundan dondurma ile servis etmeye karar verdik. Ama tarifin olmazsa olmazı kaymağı da ilave etmeden geçmedik. 
Herkesin cok sevdiği bu tatlının yapımı da oldukça kolay.


 Malzemeler:

- 1/4 hazır (Ekmek kadayıfı) ekmeği
- 2,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- bir tatlı kaşığı limon suyu
- kaymak (isteğe bağlı dondurma)
- süslemek için antepfıstığı





Yapılışı :


Derin ve geniş bir tencereye suyu katıp içerisine şekeri, limon suyunu ve ekmek kadayıfını ilave ediyoruz. Yaklaşık bir saat kısık ateşte pişiriyoruz. Bu arada kaşıkla ara ara tenceredeki şerbeti ekmeğe yediriyoruz. Piştikten sonra soğumasi icin bir kenara alıyoruz. Daha sonra isteğe göre arasına veya üzerine kaymak ekliyoruz.

- AFİYET OLSUN -


 
Alternatif servis önerisi

1 yorum:

  1. TülinYönelGömi16 Mayıs, 2011 22:55

    süper gözüküyor, eminim lezzeti de öyledir.

    YanıtlaSil